Μια ανοιξιάτικη σούπα να απολαύσεις δροσερή με φρέσκο σολωμό, νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά, σελινόριζα, γλυκοπατάτα, πατάτες baby, καρότα, σέλινο, κολοκύθι μέσα σε νόστιμο ζωμό τζίντζερ! Με μυρωδικά και λεμόνι θα την απολαύσεις και σαν ελαφρύ βραδινό!
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
4 φιλέτα φρέσκο σολομό με πέτσα χωρίς κόκκαλα, 100γρ. το καθένα περίπου
1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά κομμάτια
200γρ. σελινόριζα κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
10 baby πατάτες κομμένες στη μέση
1 σέλινο κομμένο σε μικρά κομμάτια
80γρ. τζίντζερ καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτά φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2κ..σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και το τζίντζερ, το αφήνουμε 2'-3' ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, βάζουμε και τις πατάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια αλλά κρατάμε και λίγα για το σερβίρισμα, τη σελινόριζα, το σέλινο, τα καρότα, το χυμό λεμονιού και 5 κούπες νερό, αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά.
_Έπειτα προσθέτουμε και την γλυκοπατάτα, το κολοκύθι και τον σολομό καια φήνουμε να βράσουν για 5'. Αφαιρούμε τον σολομό σε μια πιατέλα και τον κόβουμε σε μικρά κυβάκια και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο στην κατσαρόλα λίγα λεπτά ακόμα. Αφού κρυώσει λιγάκι προσθέτουμε και τον άνηθο και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
_Σερβίρουμε χλιαρό ή δροσερό τον ζωμό με λίγα από τα λαχανικά σε κάθε μπολ, από πάνω κομμάτια σολομού, λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι που κρατήσαμε, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού και απολαμβάνουμε.
_Εάν θέλουμε πολτοποιούμε τα λαχανικά για να κάνουμε βελουτέ μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση η σούπα και να χυλώσει, προσθέτουμε τον άνηθο και σερβίρουμε με τον σολομό από πάνω.
Comments