Ένα πεντανόστιμο πιάτο μελιτζάνες σε κόκκινη σάλτσα λουκούμι παντρεύονται τέλεια με σουτζουκάκια κοτόπουλο! Θα το λατρέψουν όλοι!
ΥΛΙΚΑ
για 4-6 μερίδες
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
500γρ. κιμάς κοτόπουλο
1 αυγό
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε λίγο μπύρα ή γάλα
1-2 σκελίδες σκόρδο
2κ.γ. κύμινο
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. ζωμός λαχανικών Maggi σε βάζο με φυσικά υλικά
λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κ.σ. πελτές
400γρ. ντοματάκια κονκασέ
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια στο μούλτι, τις φέτες ψωμιού τις έχουμε στραγγίξει πριν και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν καλά. Έπειτα, βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να σταθεί 30'.
_Μετά πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μπαστουνάκια βρέχοντας τα χέρια μας με λίγο νεράκι τακτικά και είτε τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο είτε τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180οC -αέρα μέχρι να ροδίσουν.
_Για τη σάλτσα τηγανίζουμε τις μελιτζάνες που έχουμε κόψει κατακόρυφα σε φέτες πάχους 2εκ. με ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Τις βγάζουμε στην άκρη και μετά στο ίδιο τηγάνι αφαιρούμε το πολύ λάδι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα σκόρδα να πάρουν λίγο χρώμα, έπειτα προσθέτουμε και τον πελτέ να γυαλίσει 1'. μετά τα ντοματάκια και σωτάρουμε μαζί. Μετά προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι νερό ζεστό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και να δέσει. Στο τέλος βάζουμε και λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό.
_Μετά μόλις είναι σχεδόν έτοιμη βάζουμε και τις μελιτζάνες να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε και τα σουτζουκάκια μέσα να πάρουν γεύση!
_Σερβίρεις με μπόλικη φέτα ή ξινομυζήθρα!
Καλά Μαγειρέματα!
CHICKEN SOUTZOUKAKIA WITH EGGPLANTS IN TOMATO SAUCE
Delicious dish with the perfect combo of chicken soutzoukakia and eggplants cooked in a thick tomato sauce!
INGREDIENTS
for 4-6 persons
500gr. minced chicken
1 egg
2 bread slices soaked in some beer or milk
1-2 garlic cloves
2 teasspoon cumin
2 tablespoons extra virgin olive oil
1 tablespoon veggie broth in a jar
some salt
FOR THE EGGPLANTS:
1 kilo eggplants
3 gloves of garlic cut in slices
1 tablespoon tomato paste
400gr. canned tomatoes
extra virgin olive oil
salt, pepper
some fresh basil leaves
DIRECTIONS
_Put all the ingredients for the soutzoukakia in a blender, the bread that you strained form the beer or milk and blend well to have all ingredients mix well. Then leave it for 30' in the fridge.
_Then shape the soutzoukakia in a oval shape, small ones, by keepin wet your hands with some water so they won't stick. Place them in a baking pan with baking paper, spread them with some olive oil on top and bake them at 180οC for about 40' or until they are well baked inside!
_For the eggplants fry them in some olive oil after you cut them in 2cm. thick slices vertically. Remove them from the pan and take out most of the olive oil and in the same pan saute the garlics for a few minutes, then add the tomato paste and saute for 1', then add the tomatoes and 1 tea cup water, salt and pepper and leave it to boil and reduce.
_Some minutes beafore the sauce is ready an thick enough add inside the eggplants to have a boil all together with the sauce.
_At the end place the baked soutzoykakia in the pot with the sauce to boil for 2'!
_Serve with lots of feta cheese!
Comments