Πεντανόστιμα σουτζουκάκια κοτόπουλο, ζουμερά και ζυμωμένα με πελτέ ντομάτας και μουστάρδα για έξτρα νοστιμιά! Σερβίρεις με ντιπ φέτας και έχεις ένα πεντανόστιμο πιάτο!
ΥΛΙΚΑ
για 4 μερίδες
Για τα σουτζουκάκια:
500γρ. κιμάς κοτόπουλο
1 αυγό
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε λίγο μπύρα ή γάλα
1-2 σκελίδες σκόρδο
1κ.γ. κύμινο
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. πελτέ ντομάτας
1κ.σ. μουστάρδα
λίγο αλάτι
Για το ντιπ φέτας:
400γρ. φέτα
3/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1κ.σ. μέλι
λίγες σταγόνες λεμονιού
2κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια στο μούλτι, τις φέτες ψωμιού τις έχουμε στραγγίξει πριν και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν καλά. Έπειτα, βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να σταθεί 30'.
_Μετά πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μπαστουνάκια βρέχοντας τα χέρια μας με λίγο νεράκι τακτικά και είτε τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο είτε τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180οC -αέρα μέχρι να ροδίσουν.
_Στο μεταξύ σε ένα μπλέντερ ψιλοτρίβουμε με το χέρι τη φέτα, βάζουμε και το γιαούρτι, το μέλι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο ντιπ. Βάζουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέσα στο μίγμα.
_Σερβίρουμε ζεστά τα σουτζουκάκια και από πάνω περυχίνουμε λίγο από το ντιπ. Σε ένα μπολάκι δίπλα έχουμε το υπόλοιπο ντιπ για να βουτάει όποιος θέλει!
Comments