top of page
Writer's pictureeatme

ΣΤΡΙΦΤΟΠΙΤΕΣ

Τυροπιτούλες στριφτές με τραγανό φύλλο και γέμιση με φέτα και γιαούρτι πρόβειο, ιδανικές για πρωινό, μεσημεριανό, για το σνακ των παιδιών στο σχολείο, για το γραφείο! Θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο:

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250γρ. αλεύρι σκληρό

1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

2κ.σ. ξύδι λευκό

1 πρέζα αλάτι

νερό χλιαρό όσο χρειαστεί

νισιστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Για τη γέμιση:

500γρ. φέτα

200γρ. πρόβειο γιαούρτι με την πέτσα

3 μεγάλα αυγά

1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγο θυμάρι φρέσκο

λίγο σουσάμι για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Ζυμώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά για το φύλλο σε ζυμάρι, το κάνουμε μικρά μπαλάκια, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.

_Μετά από 20' βάζουμε κάτω στον πάγκο νισιστέ και ανοίγουμε με ξύλινο πλάστη τα μπαλάκια ζύμης σε φύλλα διαμέτρου μιας σπιθαμής, κάθε ένα φύλλο που το έχουμε ανοίξει σε αυτό το μέγεθος το στιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο με νισιστέ ανάμεσα.

_Έπειτα ανοίγουμε κάθε φύλλο σε μεγάλο και λεπτό, κάθε φύλλο το κόβουμε στη μέση και θα βγάλει δύο πιτούλες. Σύνολο περίπου 6 φύλλα βγαίνουν και 12 πιτούλες.

_Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και στην άκρη κάθε φύλου κατά μήκους βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο. Τέλος το τυλίγουμε σε σαλίγκαρο και έχουμε έτοιμη την πίτα.

_Ραντίζουμε με νερό την επιφάνεια της κάθε πιτούλας και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

_Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί ή ταψί με λαδόκολλα στον φούρνο-αντιστάσεις-180οC μέχρι να πάρουν χρώμα και να τραγανίσει το φύλλο.


Καλά Μαγειρέματα!



109 views0 comments

Commenti


bottom of page