Μια διαφορετική τηγανιά αλλά πολύ νόστιμη, με συκώτι μοσχαρίσιο, πράσα και κυδώνια σβησμένα με ουίσκι! Ένα πιάτο που έχει σίγουρα θέση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή στα καλέσματα με φίλους μέσα στις γιορτές!
ΥΛΙΚΑ
800γρ. συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο κάθετα σε λωρίδες ή κύβους μεγάλους
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες μεγάλες για να μη λιώσουν στο μαγείρεμα
1 κυδώνι κομμένο σε κυβάκια μεγάλα
1/2 φλυτζ. ουίσκι
3κ.σ. βούτυρο
3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή ρίχνουμε μέσα το συκώτι που το αλείψαμε με το λάδι να σωταριστεί για 5-6 λεπτά. έπειτα το βγάζουμε στην άκρη και βάζουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα κυδώνια να σωταριστούν και αυτά πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν.
_Έπειτα βάζουμε μέσα και το συκώτι ξανά, σβήνουμε με το βαλσάμικο και το ουίσκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό χλιαρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
_Μόλις πιει τα υγρά του βάζουμε και το βούτυρο να δέσουμε τη τηγανιά.
_Σερβίρουμε ζεστή.
Comentários