top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΣΥΚΩΤΙ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΥΙΣΚΙ

Έγινε ενημέρωση: 24 Δεκ 2019

Μια διαφορετική τηγανιά αλλά πολύ νόστιμη, με συκώτι μοσχαρίσιο, πράσα και κυδώνια σβησμένα με ουίσκι! Ένα πιάτο που έχει σίγουρα θέση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή στα καλέσματα με φίλους μέσα στις γιορτές!

ΥΛΙΚΑ

800γρ. συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο κάθετα σε λωρίδες ή κύβους μεγάλους

3 πράσα κομμένα σε ροδέλες μεγάλες για να μη λιώσουν στο μαγείρεμα

1 κυδώνι κομμένο σε κυβάκια μεγάλα

1/2 φλυτζ. ουίσκι

3κ.σ. βούτυρο

3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή ρίχνουμε μέσα το συκώτι που το αλείψαμε με το λάδι να σωταριστεί για 5-6 λεπτά. έπειτα το βγάζουμε στην άκρη και βάζουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα κυδώνια να σωταριστούν και αυτά πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν.

_Έπειτα βάζουμε μέσα και το συκώτι ξανά, σβήνουμε με το βαλσάμικο και το ουίσκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό χλιαρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

_Μόλις πιει τα υγρά του βάζουμε και το βούτυρο να δέσουμε τη τηγανιά.

_Σερβίρουμε ζεστή.

Καλά Μαγειρέματα!



566 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page