top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΤΑΡΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, BLUE CHEESE ΚΑΙ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Έγινε ενημέρωση: 2 Δεκ 2020

Η τάρτα που δεν πρέπει να λείπει από το Χριστουγγενιάτικο τραπέζι. Με γεύσεις πλούσιες και χειμερινές θα τους μαγέψει όλους και ίσως κλέψει την προσοχή από τη γαλαπούλα. Η γλύκα της κολοκύθας που παντρεύεται τέλεια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τη πικάντικη γεύση του blue cheese, αλλά και τη πινελιά της μορταδέλας με προσούτο. Μαγεία.


ΥΛΙΚΑ

•1 φύλλο κουρού (έτοιμη ζύμη)

•400γρ. κίτρινη κολοκύθα στον ατμό ή ψητή, περασμένη στο μπλέντερ να γίνει πουρές

•100γρ. Blue cheese

•6 φέτες μορταδέλα με προσούτο

•2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες 

•1κουτ.της σούπας βαλσάμικο ξύδι

•1 κουτ.της σούπας Worcester sauce

•2 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

•αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε να πάρουν χρώμα 5-6'.

•σβήνουμε με το βαλσάμικο και την Worcester sauce και τα ρίχνουμε ζεστά στο πουρέ κολοκύθας ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν.

•βάζουμε το φύλλο κουρού σε ένα στρογγυλό τσέρκι 24εκ. δημιουργώντας τοιχώματα γύρω γύρω ή αφήνουμε όρθια τα γύρω γύρω. Τρυπάμε παντού τη ζύμη με ένα πιρούνι και βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα από πάνω με φασόλια για βάρος για να μη φουσκώσει η ζύμη. Τη ψήνουμε σκέτη χωρίς τη γέμιση για 15'.

•μετά βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε τα φασόλια και στρώνουμε τη γέμιση του πουρέ, από πάνω τρίβουμε με το χέρι και το blue cheese και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35'-40'.

•τα τελευταία 10' βάζουμε και τη μορταδέλα από πάνω, που έχουμε κόψει κατά μήκος μέχρι τη μέση και πιάνοντας τη μία άκρη γυρίζουμε και τυλίγουμε σαν λουλουδάκι, τοποθετούμε και τις 6 φέτες με τη μύτη στο κέντρο για να γεμίσει γύρω γύρω η τάρτα.

•σερβίρουμε ζεστή.

Καλά Μαγειρέματα!


953 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page