Μετά το Πασχαλινό τραπέζι περισσεύει σίγουρα αρνί ψητό και αυτή είναι μια τέλεια ιδέα για να το απολαύσουμε με ένα νέο πεντανόστιμο πιάτο! Δε πετάμε τίποτα αλλά δημιουργούμε νέες νοστιμιές! Τηγανόψωμα με φρέσκο κρεμμυδάκι και μυρδωδικά, τζατζίκι σε 3 γεύσεις, κλασσικό, με κουρκουμά και με παντζάρι και ξεψαχνισμένο αρνάκι! Μαγεία!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ
(περίπου 10 τηγανόψωμα)
3 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις
8γρ. ξερή μαγιά σε σκόνη
3κ.σ. ελαιόλαδο
5κ.σ. ψιλικομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
3κ.σ. ψιλοκομμένα άνηθος, μαιντανός, μυρώνια
2κ.σ. μαυροσούσαμο
1 κούπα νερό
1 και 1/2 κ.γ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΊΚΙ ΣΕ 3 ΓΕΎΣΕΙΣ
Βρίσκετε την συνταγή εδώ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ
Βρίσκετε την συνταγή εδώ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα, εκεί μέσα ρίχνουμε τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι και το νερό λίγο λίγο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτουμε και τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαυροσούσαμο και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.
_Μετά σκεπάζουμε μια μεμβράνη το μπολ ή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30'.
_Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και με το χέρι ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε στρόγγυλο σχήμα να κάνουμε το τηγανόψωμο.
_Βάζουμε ένα-ένα τα τηγανόψωμα, μέχρι δύο, μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι και ψήνουμε κάθε πλευρά για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
_Ξεψαχνίζουμε το αρνί, βάζουμε πάνω σε κάθε τηγανόψωμο κάθε ένα από τα τζατζίκια εναλλάξ, σε άλλο με κουρκουμά, σε άλλο με παντζάρι και σε άλλο κλασσικό. Από πάνω βάζουμε το ξεψαχνισμένο αρνί και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο μαιντανό.
Comments