Το γλυκό της Πασχαλιάς! Πεντανόστιμο τιραμισού με φράουλες και τσουρέκι! Λαχταριστή κρέμα μασκαρπόνε χωρίς αυγά, σάλτσα με ολόκληρα κομμάτια φράουλας, θα το λατρέψουν όλοι! Είναι ιδανικό για το Πασχαλινό τραπέζι!
Υ Λ Ι Κ Α
*για 8-10 άτομα
**για σκεύος 28x18
Για την σάλτσα φράουλας:
500γρ. φρέσκες φράουλες
5 κ.σ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες λεμονιού
Για την κρέμα:
200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500γρ. μασκαρπόνε
150γρ. ζάχαρη άχνη
Για την βάση:
300γρ. τσουρέκι
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. στιγμιαίος καφές
1 κ.σ. ουίσκι ή κονιάκ
5 κ.σ. σιρόπι από την σάλτσα φράουλας
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1
*σε ένα μπολ βάζουμε τις φράουλες κομμένες στα 4 μαζί με την ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 40’.
*μετά ρίχνουμε τις φράουλες μαζί με τα ζουμιά τους μέσα σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βράζουμε μέχρι να έχουμε μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
*μπορούμε να ετοιμάσουμε την σάλτσα από την προηγούμενη και να την έχουμε σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο.
2
*σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μασκαρπόνε και την άχνη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν.
*σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με το μίξερ, μέχρι να έχει υφή γιαουρτιού.
*αναμιγνύουμε την σαντιγί με το μίγμα μασκαρπόνε με μια μαρίζ απαλά και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να ετοιμάσουμε την βάση.
3
*κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες πάχους 2εκ. και μετά κάθε φέτα ξανά στην μέση να έχουμε μακρόστενα κομμάτια σα σαβαγιάρ.
4
*χτυπάμε τον καφέ με 1κ.σ. καυτό νερό με ένα κουτάλι να διαλυθεί καλά και τον προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με την κρέμα γάλακτος, το ουίσκι και το σιρόπι από την σάλτσα φράουλας και ανακατεύουμε.
5
*βουτάμε κάθε κομμάτι τσουρέκι στο μπολ με τον καφέ από όλες τις πλευρές και στρώνουμε κάθε κομμάτι μέσα στο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο να κάνουμε μια στρώση.
*με ένα κουταλάκι ρίχνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι τσουρέκι που βάλαμε μέσα στο σκεύος λίγο από το σιρόπι φράουλας.
*από πάνω βάζουμε τη 1/2 κρέμα μασκαρπόνε που ετοιμάσαμε και στρώνουμε καλά.
*από πάνω ρίχνουμε την μισή σάλτσα φράουλας.
*επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία κάνοντας άλλη μια στρώση με τσουρέκι, σιρόπι και κρέμα.
6
*από πάνω ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας, γύρω γύρω στολίζουμε με λίγες φρέσκες φράουλες και λίγη από την κρέμα μασκαρπόνε.
7
*βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο και μετά κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Comments