top of page
  • Writer's pictureeatme

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

Updated: Nov 30, 2023

Ένα πεντανόστιμο τσιζκέικ γιορτινό με τραγανό κανταίφι, κρέμα απολαυστική τσιζκέικ και τραγανό γλυκό κυδώνι! Κάθε μπουκιά είναι απόλαυση! Ταιριάζει πολύ στα εδέσματα των γιορτών για να κλείσετε εντυπωσιακά και νόστιμα τα τραπέζια τα γιορτινά!



ΥΛΙΚΑ

Για φόρμα 26εκ.

ΚΡΕΜΑ

400γρ. τυρί κρέμα

200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

250γρ. μασκαρπόνε

8κ.σ. άχνη ζάχαρη

ΒΑΣΗ

180γρ. κανταίφι

140γρ. βούτυρο

450γρ. γλυκό του κουταλιού κυδώνι για την επιφάνεια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Ανοίγουμε με τα χέρια το κανταίφι πολύ καλά σαν να το χτενίζουμε χωρίς να το σπάμε, μλεχρι να αφρατέψει καλά και να ανοίξουν οι κλωστές του. Το τοποθετούμε στη βάση μιας αποσπώμενης φόρμας ή και σε ταψάκι αν θέλουμε και περιχύνουμε με το βούτυρο λιωμένο ζεστό με ένα πινέλο να πάει παντού. Ψήνουμε στους 170C για 30'. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

_Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Αναμιγνύουμε με το τυρί κρέμα και το μασκαρπόνε που έχουμε λίγο μαλακώσει με μια μαρίζ. Προσθέτουμε και την άχνη και ενσωματώνουμε στο μίγμα.

_Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το κανταίφι που έχει κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 2 ώρες ή και όλο το βράδυ. Μπορείται να το έχετε έτοιμο από την προηγούμενη μέρα για το τραπέζι που κάνετε.

_Έπειτα ή ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα ή αν το έχετε σε άλλο σκεύος αφήνετε ως έχει και ρίχνετε από πάνω το γλυκό κυδώνι με ένα πηρούνι να καλύψετε την επιφάνεια. Θέλουμε και το σιρ'οπι για να γυαλίζει το γλυκό αλλά να δώσει και τη γλύκα του όχι όμως υπερβολικό σιρόπι.

_Εάν έχετε σπασμένο ψημένο κανταίφι όπως ξεφορμάρατε, τότε βάζετε πάνω από το κυδώνι λίγες κλωστές εδώ και κει σαν χρυσές ίνες όπως στις φωτογραφίες.




Καλά Μαγειρέματα!



854 views0 comments

Comments


bottom of page