top of page
Writer's pictureeatme

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Απολαυστικά τυροπιτάκια κουρού με δική σου ζύμη σπιτική, τραγανή από έξω και αφράτη μέσα, γέμιση με γραβιέρα και τυρί κρέμα! Δε σταματάς να τρως για κολατσιό στο σχολείο, στο γραφείο, στις βόλτες σου. Μικροί και μεγάλοι θα τρελαθούν με τη γραβιέρα!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΖΥΜΗ

250γρ. μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένο

1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο

1 αυγό

1 κουτ.του γλυκού αλάτι

1 κουτ.του γλυκού κοφτό ζάχαρη

8γρ. μαγιά σε σκόνη

100γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ

5,5-6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειαστεί για να έχουμε μια αφράτη ζύμη


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300γρ. γραβιέρα τριμμένη

300γρ. τυρί κρέμα

1 αυγό

λίγο πιπέρι

λίγο μαυροσούσαμο για πασπάλισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βιτάμ χλιαρό και τη μαγιά, το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη και μετά προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν ανακατεμένα, λίγο λίγο μέσα στο μίγμα με τα υγρά ζυμώνοντας απαλά έως ότου έχουμε μια αφράτη ζύμη. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί 1 ώρα σκεπασμένη καλά.

_Έπειτα την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2εκ. και κόβουμε με ένα ποτήρι σε στρόγγυλα.

_Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με ένα πηρούνι και προσθέτουμε και τη τριμμένη γραβιέρα και το τυρί κρέμα και αναμιγνύοθμε πολύ καλά όλα μαζί, βάζουμε και λίγο πιπέρι και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε κάθε στρόγγυλο κομμάτι ζύμης βάζοντας στην μισή επιφάνεια τη γέμιση και κλείνουμε μετά σε μισοφέγγαρο τη ζύμη και την πατάμε γύρω γύρω με τα δάχτυλα να κλείσει καλά.

_Αλείφουμε την επιφάνεια με έναν κρόκο αυγού με 1 κ.σ. γάλα ανακατεμένα για να πάρουν τα τυροπιτάκια ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.

_Τέλος τα πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο σουσάμι και τα ψήνουμε στους 175οC για περίπου 1 ώρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Καλά Μαγειρέματα!


 

SHORTCRUST CHEESE PIES WITH GRAVIERA

INGREDIENT

for the dough

250gr. melted margarine

1 glass of water corn oil

1 egg

1 teaspoon salt

1 teaspoon sugar

1 yeast

100gr. yogurt

1 teaspoon baking powder

5,5-6 cups of all uses flour, as much as you'll need to have a fluffy dough


for the stuffing

300gr. graviera grated

300gr. cream cheese

1 egg

some pepper

some black sesame for topping


DIRECTIONS

_In a bowl you mix the margarine, not too hot, the yeast, yogurt, corn oil and egg and then add the flour mixed with the salt,sugar and baking powder. you knead to a fluffy dough and let it rest for 1 hour covered well with a wet towel. Then you make a phyllo 2cm thick and cut round shapes with a glass or cup.

_In a bowl you mix the graviera cheese, the cream cheese, the egg beaten with a whisk and some pepper.

_then stuff the half of each round dough and then close it to the other half and press it with a fork on the edges. on top add some sesame.

_You cover a baking pan with a baking paper and place there the cheese pies.

_You bake the pies in 175οc for about 1 hour until the dough is golden baked.


ENJOY!


1,704 views0 comments

Comments


bottom of page