Οι φακές γίνονται ακόμη πιο απολαυστικές αν προσθέσεις γλυκοπατάτες και σωταρισμένο σπανάκι με όυστερ σος! Γίνονται και πιο θρεπτικές καθώς και οι γλυκπατάτα και το σπανάκι είναι πλούσια σε βιταμίνες! Το καθημερινό μενού μετατρέπεται σε απόλαυση λοιπόν!
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα:
350γρ. φακές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα τριμμένα
40γρ. πελτέ ντομάτας
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 δάφνη ξερή
αλάτι, πιπέρι
1 γλυκοπατάτα σε μικρά κομμάτια
300γρ. σπανάκι πλυμμένο και καθαρισμένο
2κ.σ. όυστερ σος
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το αλάτι και την ντομάτα με κρύο νερό όχι ζεστό σε χαμηλή φωτιά να βράσουν και να χυλώσουν, έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ, λίγο ακόμη λάδι, τη γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συχνά για να χυλώσουν και να πάρουν μια δυο βράσεις.
_Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και το σπανάκι να σωταριστελι για 1 λεπτό, 2' το πολύ ίσα να μαλακώσει λίγο και σβήνουμε με την όυστερ σος.
_Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τις φακές με τις γλυκοπατάτες, λίγο από το σωταρισμένο σπανάκι και λίγο ωμό ελαιόλαδο!
Comentarios