Όταν θέλεις κάτι γρήγορο, υγειινό και νόστιμο! Φρέσκα θράψαλα περασμένα σε σχαροτήγανο με αγουρέλαιο, χυμό και ξύσμα λεμονιού και σκορδαλιά με καρύδια στο πλάι. Τόσο απλά, τόσο εύκολα!
1 κιλό θράψαλα φρέσκα
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
60ml ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
Σε ένα μπολ βάζουμε τα θράψαλα και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθούν καλά.
Βάζουμε ένα σχαροτήγανο να κάψει πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για 5' και ρίχνουμε τα θράψαλα, να ψηθούν, γυρνώντας κάθε λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.
Μόλις πάρουν χρώμα μέσα στο σχαροτήγανο τα σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τη σκορδαλιά και από πάνω ζεστά τα θράψαλα και το ξύσμα λεμονιού.
Комментарии