top of page

Ψητά αχλαδιά και crumble βρώμης με ταχίνι και καρύδια

Εικόνα συγγραφέα: eatmeeatme

Πεντανόστιμο πρωινό ή και ελαφρύ γλυκάκι! Ψητά αχλάδια με μέλι και νόστιμο crumble βρώμης με ταχίνι και καρύδια! Εύκολο και γρήγορο, ιδανικό για τις μέρες που θέλεις να απολαύσεις ένα διαφορετικό πρωινό!

 

Υ Λ Ι Κ Α


για 2-3 άτομα

3 αχλάδια

2κ.σ. μέλι

60γρ. βρώμη

40γρ. καρύδια

2κ.γ. καστανή ζάχαρη

1/4κ.γ. κανέλα

60γρ. ταχίνι ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών της αρεσκείας σας

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση κάθετα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και μετά κάθε κομμάτι το κόβουμε σε λεπτές φέτες, το ίδιο κάνουμε για όλα τα αχλάδια.


2 ετοιμάζουμε το crumble, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την βρώμη, τα καρύδια χοντροκομμένα με μαχαίρι, την κανέλα και την καστανή ζάχαρη και προσθέτουμε και το ταχίνι. Με τα χέρια μας ελαφρώς βρεγμένα με νερό τρίβουμε το ταχίνι μαζί με τα στέρεα υλικά στο μπολ να γίνουν σα βραχάκια ζύμης τριφτή.


3 βάζουμε τα κομμένα αχλάδια σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος περίπου 20εκ. και περιχύνουμε με το μέλι.


4 πάνω από τις αχλάδια σκεπάζουμε με το crumble που ετοιμάσαμε και ψήνουμε στους 190C για 20’.


5 σερβίρουμε ζεστό και σερβίρουμε με έξτρα μέλι σε κάθε πιάτο! Εάν θέλουμε συνοδεύουμε με λίγο γιαούρτι ή τυρί κρέμα!

 

Καλά μαγειρέματα!




1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

댓글


bottom of page