Όταν θέλεις ένα γρήγορο γλυκάκι αυτά τα ψητά αχλάδια θα ικανοποιήσουν τη λιγούρα σου και θα σε γεμίσουν ενέργεια καθώς συνδυάζονται με ταχινένιο σοκολατένιο χαλβά με αμύγδαλα! Θα μπορούσε να είναι και το πρωινό σου, γιατί όχι?!
ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 άτομα
8 αχλάδια ώριμα
4 κουτ.της σούπας βούτυρο ή βιτάμ
4 κουτ.της σούπας μέλι
1 κουτ.της σούπας κανέλα, σκόνη
2 κουτ.του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
150γρ. χαλβάς με μαύρη σοκολάτα χοντροτριμμένος ή και όποιος χαλβάς θέλετε
1 χούφτα αμύγδαλα ψημένα ανάλατα χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Πλένουμε καλά τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση κρατώντας το κοτσάνι, αφαιρούμε με ένα κουταλάκι τα κουκούτσια.
_Τοποθετούμε τα αχλάδια σε ταψάκι με λαδόκολα, τα αλείφουμε με το βούτυρο, τη κανέλα, το μέλι και το τζίντζερ, τα αναποδογυρίζουμε με τη κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20'-25' περίπου.
_Σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας τα αχλάδια και γεμίζοντας τις λακουβίτσες τους τρίβοντας τον σοκολατένιο χαλβά και τα χοντροτριμμένα αμύγδαλα ή και ολόκληρα.
Καλά Μαγειρέματα!
ROAST PEARS WITH CHOCOLATE HALVA AND ALMONDS
Delicious light dessert or breakfast! So easy to bake pears and stuff them with greek tahini halva with chocolate and almonds!
INGREDIENTS
For 4-6 persons
8 pears
4 tablespoons butter
4 tablespoons honey
1 tablespoon cinnamon
2 tea spoons grated ginger
150gr. tahini chocolate greek halva
1 handful tossed almonds
DIRECTIONS
_Wash well the pears, cut in half vertically ( leave the stem ) and with a tea spoon cut the core of the pears.
_Place the pears on abaking tray with baking paper, spread on the pears the butter, add cinnamon, ginger and honey drizzled, turn them upside down with the skin on top and bake at 170C for about 20'-25'.
_Serve them hot with drizzled chocolate halva and the almonds cut in pieces or whole!
Comments