Το Πάσχα οι κοτσίδες στα ζυμώματα δίνουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα στο τραπέζι μας! Ψήνουμε ψωμάκι πλεξούδα με γλυκάνισο πεντανόστιμο, που ταιριάζει τέλεια με τα μεζεδάκια στο Πασχαλινό τραπέζι και με το τσιπουράκι που θα τα συνοδεύσουμε!
ΥΛΙΚΑ
600γρ. σταρένιο αλεύρι
20γρ. νωπή μαγιά
300γρ. νερό χλιαρό
1 κ.σ. γλυκάνισο κοπανισμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε λίγο από το αλεύρι μαζί με τη μαγιά, τον γλυκάνισο και τη ζάχαρη και ρίχνουμ ελίγο νερό, τα αναμιγνύουμε και αφήνουμε 15' να αρχίσει να δουλεύει η μαγιά.
_Μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και λίγο λίγο το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε.
_Καλύπτουμε το ζυμάρι με μια νωπή πετσέτα και αφήνουμε 1-2 ώρες να φουσκώσει.
_Μετά χωρίζουμε σε 2 κομμάτια ή και 3 τη ζύμη και πλάθουμε σε κοτσίδες.
_Βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι, ραντίζουμε με νερό με το χέρι την επιφάνεια του ψωμιού και σκεπάζουμε πάλι με την πετσέτα να φουσκώσουν ξανά για 1 ώρα.
_Μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 1 ώρα.
Καλό Πάσχα!
EASTER BREAD WITH ANISEED
INGREDIENTS
600GR. wheat flour
20gr. frsh yeast
300gr. lukewarm water
1 tablespoon aniseed
1 pinch od sugar
1/2 a teaspoon salt
some extra virgin olive oil
_in a big bowl you mix some of the flour with the yeast, the sugar and the aniseed and some water and leave it to rise for 15'.
_Then add the rest flour with salt and little by little the rest water and knead.
_Cover well with a wet towel and let it rise for 1-2 hours.
_After that cut the dough in 2 pieces or even 3 and knead in braids.
_Place them in a olive oil oiled baking pan, drizzle over some water by hand at the surface of the breads and leave them to rest and rise again for 1 more hour.
_Then bake them in well pre-heated oven at 190οC for 1 hour.
Commentaires